Początki naszej działalności to 1985r., kiedy to prowadziliśmy stołówkę zakładową “Melioracji”, bar szybkiej obsługi “Pod Świerkami”.

Jednak zawód męża okazał się być decydującym przy wyborze zmiany profilu działalności i w taki sposób pierwszy bochenek chleba trafił do Brodniczan 24.07.1992r. (Rokowisko w Brodnicy) kiedy to zaczęła działać piekarnia. Miejscowy rynek zaakceptował nasze wyroby, zaś firma mogła szybko zwiększyć wielkość i asortyment produkcji, a także zatrudnić kolejnych pracowników.

Bogaty asortyment jest ciągle poszerzany, tak aby sprostać szybko zmieniającym się trendom na rynku i zaspokoić oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.

Obecnie produkcja obejmuje ok. 30 gatunków chleba, 20 gatunków bułek i innych rodzajów galanterii piekarniczej. Ponadto produkujemy ciasta drożdzowe, kruche, francuskie, rolady, serniki, makowce, wykonujemy również nietypowe zamówienia dostosowując termin wykonania do życzenia klienta (wieże, koszyki, wazy, bulionówki). 
Codziennie samochody z logo firmy przemierzają miasto i okolice dostarczając wyroby zarówno do sklepów firmowych oraz kilkudziesięciu placówek współpracujących.

Wspieramy inicjatywy lokalne, dożynki, pomagamy dzieciom z Warsztatów Terapii Zajęciowej.